BG
Контакти
Intelligent Adaptive Cruise Control
     

Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC) е предиктивен автопилот, който може да предвиди и автоматично да реагира при опасност от “засичане” от автомобил, движещ се в съседна пътна лента.

 

i-ACC не заменя, а допълва традиционния автопилот Adaptive Cruise Control (ACC), който поддържа предварително зададена надлъжна скорост, която се намалява само тогава, когато е необходима безопасна дистанция до движещото се отпред превозно средство.

 

i-ACC може да установи дали има опасност от “засичане” до пет секунди предварително и действа достатъчно плавно, за да не стресне шофьора, който може все още да не очаква такава опасност. Системата първоначално задейства спирачките съвсем леко, а на дисплея се показва предупредителна икона, информираща шофьора за причината за автоматичното намаляване на скоростта. След това системата генерира по-силно спирачно усилие, за да намали скоростта и да запази безопасна дистанция до съответното превозно средство. 

 

 

Lane Keep Assist System
     

С помощта на универсалната камера, системата подпомага поддържането на движение в избраната пътна лента, следи маркировката на пътя и се грижи автомобилът да се движи в средата на лентата. Системата функционира при скорости над 72 км/час, ако радиусът на кривата на пътя е минимум 230 метра. 

 

 

Collision Mitigation Braking System
     

CMBS (Collision Mitigation Braking System) използва комбинация от камери и радари с разширен обхват. Може да задейства автоматично спирачките при високи и ниски скорости до пълното спиране на автомобила, ако е необходимо.

 

С помощта на камера и радар, CMBS може да установи от по-голямо разстояние каква е относителната скорост на автомобила спрямо движещите се отпред превозни средства. Новата система разпознава пешеходци и насрещно движещи се автомобили на пътя.

 

 

City-Brake Active
     

Системата City-Brake Active  помага за предотвратяване и намаляване на риска от инциденти при ниски скорости, сканира пътя пред автомобила с радарни устройства и автоматично задейства спирачките при възникване на непосредствена опасност от удар. Системата функционира при скорости под 32 км/час. Ако установи, че има опасност от удар, реагира с предварително задействане на спирачките и генериране на звукови и визуални предупредителни сигнали, като при необходимост напълно автономно прилага максимално спирачно усилие.

 

 

 

Forward Collision Warning
     

Forward Collision Warning определя какъв е рискът от сблъсък на базата на информация от универсалната камера, следяща движещото се отпред превозно средство. Системата функционира при скорост на автомобила над 15 км/час. При опасност от сблъсък тя дава визуални и звукови предупредителни сигнали. Разстоянието, при което се реагира, може да се променя в зависимост от предпочитанията на шофьора, който може и да я изключи.

 

 

Lane Departure Warning
     

Системата Lane Departure Warning следи маркировката на пътната лента с универсалната камера. При отклоняване на автомобила от пътната лента без сигнализация с мигачите, тя предупреждава шофьора със звукови и визуални сигнали. Може да се изключи по всяко време.

 

 

Traffic Sign Recognition
     

С универсалната камера, системата Traffic Sign Recognition разпознава пътните знаци пред автомобила и когато той мине покрай тях, автоматично се показва на i-MID. На дисплея едновременно могат да бъдат показани два пътни знака – в дясната страна се показват само знаците за максимална разрешена скорост, а в лявата - за забрана за изпреварване, еднопосочна улица и приближаване на знак СТОП.

 

 

Blind Spot Information
     

Blind Spot Information е система, която с радарна технология автоматично реагира при наличие на леки автомобили, мотоциклети и камиони в сляпата зона на шофьора и предупреждава за потенциалната опасност при скорост на автомобила над 20 км/час. Когато автомобил навлезе в сляпата зона на шофьора, в страничното огледало се появява визуално предупреждение, което изчезва едва след като този автомобил излезе от зоната. Ако шофьорът включи мигач, когато в сляпата зона има автомобил, визуалният сигнал започва да мига, появява се и звуков, за да предупреди шофьора за потенциалната опасност.

 

 

Cross Traffic Monitor
     

Cross Traffic Monitor на Honda предупреждава шофьора за приближаващи превозни средства по време на движение на заден ход с помощта на разположени в задната част на автомобила радарни сензори. Посоката на движение на приближаващото се превозно средство се показва на екрана на камерата за задно виждане или със стрелки върху интелигентния мултиинформационен дисплей (i-MID). Системата дава и звуков предупредителен сигнал, като реагира на коли и камиони, движещи се със скорост до 25 км/ч.

 

 

High Beam Support System
     

High Beam Support System функционира при скорости над 40 км/час, като автоматично превключва дълги и къси светлини в зависимост от движещите се насрещно и отпред моторни превозни средства. Системата може да бъде изключена по всяко време.

 

 

Trailer Stability Assist
     

Система за стабилизиране на ремарке - TSA (Trailer Stability Assist) Всички водачи, на които се е налагало да теглят ремарке, знаят с какви опасности е свързано това. При определени условия, ремаркето изпада в резонанс и започва да се клати все по-силно, като в крайна сметка е възможно и да се преобърне. При ТSA система от различни датчици отчита „разклащането” на задната част на автомобила и започва да прилага спирачно усилие, последователно на лявото и дясното задно колело, като по този начин успокоява ремаркето. От водача се иска само да следи пътя, без да натиска спирачката и без да се налага да върти волана за да компансира разклащането.

 

 

All wheel drive
     

All wheel drive (AWD) системата за задвижване на всички колела на Honda e автоматична. All wheel drive (AWD) системата за задвижване на всички колела на Honda e автоматична. Системата сама преценява кога автомобилът да се движи на предно предаване и кога да се движи 4х4.В такъв случай автоматично се предава мощност на всички колела, променяйки съотношението на въртящия момент между предните и задните оси.

 


“Имаме само едно бъдеще, и то ще бъде изпълнено от мечтите ни, ако имаме куража
да предизвикаме установената практика.”


Сойчиро Хонда

"Апостолов" ЕООД

 

Бургас, бул. Тодор Александров

 

тел./факс: 056 - 84 90 30

 

Сервиз и резервни части: 0897 978 112

Продажба на автомобили: 0897 978 120

 

e-mail: hondaburgas@gmail.com

 

Координати:

N 42º 29' 27'' / E 27º 26' 53"

 

Работно време:

понеделник: 9:00 - 18:00 ч.
вторник: 9:00 - 18:00 ч.
сряда: 9:00 - 18:00 ч.
четвъртък: 9:00 - 18:00 ч.
петък: 9:00 - 18:00 ч.
събота: 10:00 - 14:00 ч.
неделя: почивен ден

 

 

© 2018 Apostolov Ltd.